15.9.2017 | 16:44

Saunaremontti!


Jess! Vihdoinkin on valmista!

 Hmm.. Muistan hyvin kuinka kesäloman ensimmäisellä viikolla tokaisin, että "eihän tuossa remontissa montaa viikkoa mene..." mutta mitäs se nyt lopulta kestikään -  koko heinäkuun puolivälistä alkaneen kesäloman (3,5 viikkoa) ja siihen viimeistelyjä työpäivien jälkeen motivaation ja energian niin salliessa... Putosin jo laskuista, heh!

Eniveis, tämäkin projekti osoitti siis sen, ettei kannata laatia turhan tiukkoja aikatauluja tai suunnitelmia remonttiprojekteille, sillä pitkäjänteisyydellä ja huolellisella tekemisellä saa hyvää jälkeä aikaiseksi! 

Isännän kanssa molemmat ollaan tyytyväisiä lopputulokseen ja onhan tässä aihetta hieman nostaa rintaa rottingille, sillä toteutimme koko projektin täysin itse, vaikka aiempaa saunaremppakokemusta ei ollut kummallakaan! Välillä meinasi usko loppua ja oltiin jo soittamassa timpuria avuksi, mutta yhdessä tuumin pähkäillessä, sekä sitä kuuluisaa maalaisjärkeä käyttämällä saatiin kuitenkin ongelmakohdat ratkottua!

Hyvä me!

Tervetuloa meidän uudistuneeseen saunaan!

Saunaprojektin suunnittelu alkoi jo hyvissä ajoin keväällä ja tuo Harvian Cilindro -kiuaskin tuli hankittua kevään alennusmyynneistä edulliseen hintaan!
 
Tehosteseinään löytyi edullinen satsi tummanharmaata sisustuskiveä, joka kimaltelee ihanasti spottivalojen loisteessa!
Suunnitelmat saunan puumateriaaleista muuttuivat kertaalleen asuntomessukierroksen jälkeen ja siispä seinä- ja laudemateriaaliksi valittiin lämpökäsitelty haapa (laudepenkkiä lukuunottamatta, joka tosin haapaa oli, muttei lämpökäsiteltyä). Paneelit käsiteltiin värittömällä saunasuojalla ja lauteet suojattiin parafiiniöljyllä.
Saunan istuinlauteita varten hankittiin haapapuusta sahattua raakalankkua ja niistäpä syntyi ihan omin pikku kätösin väsätty laudepenkki! On muuten uniikki!

Puut on hankittu eräältä paikalliselta sahurilta, höyläys teetätetty paikallisella höyläämöllä ja reunojen koristelut, sekä lopulliset pinnoitukset on tehty täysin itse. Tää on sitä DIY -ideologiaa parhaimmillaan, sekä myöskin tuettu paikallisia pienyrittäjiä!

Laudepenkki sävytettiin hennosti kimaltavalla tuhkan sävyisellä laudesuojalla!Tämä uudistunut sauna on kyllä mielestäni erityisen onnistunut ja isännän kanssa ihmetellään vieläkin, kuinka onnistuttiinkin projektissa näin hyvin!

Ollaan molemmat kovia saunomaan ja sauna tuleekin lämmitettyä useamman kerran viikossa, mutta voisin sanoa, että löylyissä viihtyy nyt vielä paremmin! Saunatila on nyt mukavan viihtyisä, sekä tuo Cilindro -kiuas antaa ihanan pehmeät löylyt - mutta tarvittaessa siitä irtoaa myös kirpakammatkin löylyt!
 
Kylläpä kelpaa rentoutua!

Mites moni teistä tykkää relata saunassa?


Rentouttavaa viikonloppua kaikille!5 kommenttia:

 1. On kyllä upea! Sopivan moderni mutta myös kodikas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! :) Kiva kuulla että sauna on kodikas, niin se on minunkin mielestäni! :)

   Poista
 2. vautsi, ihan tosi kiva lopputulos <3 ehdottomasti itse tekeminen kannattaa, ja onpahan uniikki lopputulos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jenni! <3 No niinpä, säästi kyllä sievoisen summan kun teki itse ja onpahan oman näköinen! :)

   Poista
 3. Toi teidän sauna on niin hieno! Mä en ite viihdy löylyissä kun sen viisi minuuttia kerran kuussa, mutta tuo toinen puolisko tykkää kyllä käydä kans pari kertaa viikossa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä