30.6.2017 | 09:59

Sitruunajuustokakkua ala Maria!

Meikäläinen on viimeaikoina yrittänyt olla enemmän pullantuoksuinen kodinhengetär, mutta kummallista että aluksi helpolta vaikuttaneet leivontasessiot ovat kääntyneet katastofeiksi! Olenkin nyt vakavasti mietiskellyt omiin kokkailuihin painottuvaa Youtubekanavaa, kun meikäläisen kokkailut voisivat olla melko viihdyttävää materiaalia näiden seesteisten ja jatkuvia onnistumisia kuvaavien kokkiohjelmien rinnalla!

Useimmiten noiden kokkailuiden lopputulos näyttää ja maistuu hyvältä ja kehujakin jopa joskus satelee, mutta monikaan meidän kahvipöydässä istuva ei tiedä kuinka paljon verta, hikeä ja kyyneliä minkäkin paakkelsin tekemisprosessiin on mahtunut. Voisin kertoa pienen alustuksen tähän reseptiin, miten paljon tämän juustokakun taakse sitten mahtuikaan kommelluksia ja kuinka siitä loppujenlopuksi tuli ihan hyvä jälkiruoka!


"Tarkoitushan oli siis tehdä ihan tavallinen juustokakku Kinuskikissan höyhenenkevyen sitruunajuustokakun ohjeella, tosin ajattelin ensin korvata keksipohjan perinteisellä munasokerivaahtopohjalla, joka sitten yllätysyllätys paloi uunissa aivan mustaksi.(Ei pitäs lähtee säätämään!) Niin - ja tosiaan leivoin tuota kakkupohjaa yöllä, niin eipä ollut enää kauppaa auki mistä olisin saanut uusia aineksia, saati sitten enää keskellä yötä mielenkiintoa moiseen koitokseen uudestaan. 

Noh aamulla heräsin morkkikseen, kun tiesin että vieraat tulevat aivan kohta ja juustokakku ei ehtisi hyytyä tarpeeksi. Aikani mietittyäni keksin ratkaisun ja ajattelin koota juustokakun tarjottavaksi juomalaseista ja sittenhän se inspiraatio ja toivo meikäläisen kakkuleivontasessioiden jatkumisesta vielä tulevaisuudessakin palasi takaisin..."
 


Sitruunajuustokakku lasissa! (Gluteeniton)
 

 Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (13 %)
2 dl Valion limepiirakka -jogurttia
250 g rasvatonta maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista

 Keksimuruhässäkkä: 
165g gluteenittomia keksejä
1dl Mangososetta
pieni tiristys Sitruunamehua 
maun mukaan (n.2 teelusikallista) Cointreau -likööriä 

Koristeluun:
Sitruunaviipaleita
Sarviorvokkeja
Mangososetta
Keksinmuruja

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. 
Purista sitruunamehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka, sokeri, vaniljasokeri ja kuoriraaste. Vaahdota valkuaiset. 

(Ota muutama tanssiaskel)

Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita tuorejuustoseokseen. 
Yhdistä rauhallisesti vatkaten valkuaisvaahdon kanssa.

Maista tässä välissä!

 Muussaa keksejä kulhoon ja sekoita keksinmuruihin mangososetta.
Lisää maun mukaan Sitruunamehua ja Cointreauta.

Kokoa annos kerroksittain lasiin ja koristele annos käyttämällä luovuuttasi ja mielikuvitustasi!


 Tämä oli kyllä tosi hyvä jälkkäri ja tuo normaalikokoinen juomalasi on hyvän kokoinen annos yhdelle!


Makeaa viikonloppua!



 Alkuperäiseen Kinuskikissan juustokakkureseptiin pääset  Täältä!


4 kommenttia:

  1. Ei yhtään huono idea tuo, aivan ihanan näköisiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Joo tää on kyllä hyvä idea vaikka piknikille! ;)

      Poista
  2. Vitsi että oot saanut noista hienoja! Täydellinen ulkokuori <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä