14.3.2017 | 18:30

Kodin järkeistämisprojekti

Moikka!

Aiemmin kerroin pienestä järkeistämisprojektista meidän huushollissa ja niinpä ajattelin nyt tulla jakamaan hieman ideoitani mitä käytännön parannuksia olen mietiskellyt kotiimme. Jotta aihe pysyisi selkeänä, niin ajattelin nyt tässä postauksessa kertoa hieman ideoita keittiöön liittyen ja myöhemmin voisin jakaa myös suunnitelmia, joita olen ajatellut toteuttaa kodinhoitohuoneen sekä yläkerran pikkuvessan suhteen.

Ajatuksia keittiön järkeistämisestä:

Keittiöremontti on tehty tosiaan tähän huusholliin vasta reilut kolme vuotta sitten, mutta erinäisistä syistä esim. katon panelointi on vielä viimeistelemättä, sekä muutama asia on alkanut tuntua epäkäytännölliseltä ja hankalalta. Ideoimani muutokset ja hankinnat eivät vaadi suurta budjettia, joten toteutus on mahdollista melko pian, sekä entisille kalusteille on jo uusia käyttötarkoituksia mielessä.(esimerkiksi sinne kodinhoitohuoneeseen!)

Tässäpä kuvia keittiön nykyisestä tilasta! (pahoitteluni hieman sotkuisesta keittiöstä, nyt on ainakin realistinen tilanne tässä postauksessa. hah!)


Keittiökalusteet ovat ostettu nelisen vuotta sitten Ikeasta ja keittiöremonttiin kalusteiden osalta ei kulunut valtavaa määrää rahaa, jos vertaa esimerkiksi kalustefirman tekemiin keittiönkaappeihin. Tästäkin syystä pikku muutokset eivät aiheuta harmaita hiuksia, sekä tosiaan, kun uusi käyttökohdekin on jo kaapeille suunniteltuna. Win-Win -situation, tässä tapauksessa siis!

 Positiivisia asioita tässä keittiössä on nuo mustat alakaapit ja koivupuutasot, sekä teräksiset kodinkoneet. Mielestäni tuo teräksen, mustan ja puun yhdistelmä iskee ainakin omaan silmään vallan mainiosti! Tilaahan tässä keittiössä on rutkasti, mutta säilytystilojen organisointiin olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota. Tulevassa muutoksessa myös panostan ehdottomasti viimeistelyyn!(Omg, miten sotkuinen lattia :D)


 No mikäs siinä keittiössä nyt sitten niin närästää?

Välitilaan valitsin kolme vuotta sitten rosterisen levyn, joka on osoittautunut erittäin epäkäytännölliseksi, kun kaikki tahrat näkyvät välittömästi siinä, sekä varsinkin nyt kevätauringon paistellessa ikkunasta, tahrat oikein loistavat! Kiva idea, mutta vähän epäkäytännöllinen, varsinkaan kun mikään himojynssääjä en ole. Lisäksi yläkaapistot ovat osoittautuneet vaan jonniijoutavien kippojen ja roinan keräyspisteeksi, joten tällekin asialle on tehtävä jotain!Ratkaisu!

Olen suunnitellut mielessäni, että poistaisin kokonaan keittiötason yllä olevat kaapit ja niiden tilalle tulisi hyllyjä, johon kaikki tarpeellinen asettuisi nätisti. Minulla itselläni on ainakin sellainen tyyli elää, että kaapin ovien takana voi piileksiä jos minkälainen kaaos, kun taas näkysällä olevat asiat ja esineet tulee olla järjestyksessä!

Taustaseinän ajattelin toteuttaa joko osittain laatalla tai sitten ihan kokonaan maalilla. Laattapinnassa olisi se etu, että sen saa ainakin pidettyä helposti puhtaana. Maalina käyttäisin liitutaulumaalia, johon voisi kirjoitella jotain kivaa, esimerkiksi viikon ruokalistaa tai vaikka jonkun lempparireseptin! 
Tylsien ja rumien muovikippojen ja purnukoiden tilalle hankkisin kivan näköisiä kulhoja ja eniten käytetyt kuiva-aineet sijoittaisin kivannäköisiin purnukoihin käden ulottuville. 

(Alla pieni kollaasi, johon kokosin hieman ideoita..)


No entäs se budjetti?

Olen laskeskellut, että kyseisiin muutoksiin ei vaadita kovin suurta budjettia, (puhutaan nyt noin parista-kolmesta sadasta eurosta) sillä puutavaraa hyllyjä varten löytyy edullisesti ja allekirjoittaneelta löytyy vaadittavia remonttitaitoja, sekä laitteita, joilla muutokset voisi toteuttaa.

Kyseinen seinä on pinta-alaltaan melko pieni, joten maaleihin ja laatoitukseenkaan ei kulu satoja euroja (tai no riippuu tietenkin laatasta). Muutamia sähköjä täytyy vedellä uusiksi ja siihen tarvitaan ammattilaisen apua, joka kuitenkaan tuollaisen pikkuprojektin tiimoilta ei tulisi kovin kalliiksi. ..Ja nää on sitten niitä juttuja, joista ei kannata tinkiä!!


Eikä tässä vielä kaikki...

Keittiön kiinteiden kalusteiden lisäksi muutoslistalla on ruokapöytä. Entisessä ei ole mitään vikaa, mutta olen kauan haaveillut neliön muotoisesta kahdeksan hengen pöydästä! Monessa lehdessä olen niitä bongannut ja neliönmallinen pöytä olisi kätevämpi silloin kun on enemmän porukkaa ruokailemassa.

Noita nykyisiä tuolejakin hankin varmuuden vuoksi kahdeksan kappaletta, jos sopiva pöytä jostain sattuisi löytymään.

Eikös se niin mene, että hyvin suunniteltu on kuin puoliksi tehty? 

Tämä projekti on ainakin huolella suunniteltu! Minulla on käytössäni tämänkaltaisten projektien varalle pieni luonnosteluvihko, johon saa kivasti hahmoteltua ideat paremmin havainnollistettavampaan muotoon..

Kesää ja keittiöriippumatonta viikonloppua odotellessa...

...sit alkaa tapahtumaan!


Miltäs tällainen projekti kuulostaa ja kiinnostaisiko kuulla lisää kodin organiseeraamisesta?


Iloista viikkoa kaikille! 5 kommenttia:

 1. Hyvin voin kyllä ymmärtää, että tuon rosterilevyn kanssa palaa pinna. Minulta löytyy tuollainen samanlainen leivänpaahdin ja sekin harmittaa kun ei pysy nättinä! Tuo on varmaan tuollainen materiaali, joka näyttää nätiltä vain niissä sisustuslehdissä ja -kauppojen mallikeittiöissä :D

  Ihania sisustussuunnitelmia sinulla! Avohyllyt tosiaan tulisikin varmaan pidettyä siistinä. Niin ja tykkään tuosta nykyisestä lampusta! :)

  VastaaPoista
 2. aivan valtavan ihania suunnitelmia! :) tuo idea liitutaulumaalin käyttämisestä keittiön seinään on aivan ihana, ja kivat puiset hyllyt sopii tyyliin varmasti ihanasti :) en malta odottaa kuvia lopputuloksesta ♥

  VastaaPoista
 3. Joo en malta minäkään odottaa kuvia lopputulokesta, meinaan suunnitelmat näyttää ja kuulostaa aivan mahtavilta.;) Liitutaulu ja puuhyllyt + nuo ihanat maustepurkit ♥

  VastaaPoista
 4. Ihania sisustusjuttuja! Mä oon huono sisustamaan, en oikein keksi mitään mikä näyttäis hyvältä :D Mut nää ideat on jotenki ihan just sun näkösii mitä tässä jaoit :)

  VastaaPoista
 5. Vau, tuu vaan meillekki suunnittelee. :D Tarvittais lisää säilytystilaa tai sit pitäis miettiä firmalle suurempia tiloja. Meillä oli ennen tähän muuttoa jotain 20-30 neliötä isompi talo, niin huomaa kyllä tilanahtauden. Onneksi tulevaisuudessa laajennetaan ja vaihdetaan kaappeja yms, että saadaan järkevät säilytystilat niin työjutuille kun muillekin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä