27.8.2016 | 12:19

Reissukuulumisia pohjoisesta! #4

Edellisessä reissupostauksessa oli fiiliksiä lapin tunturimaisemissa, Levin huipulla ja tässä postauksessa jaan tunnelmia patikoinnistamme Kumputunturin huipulle!

Tuo yksinäinen tunturi sijaitsee siis Kittilässä ja on hiukan levitunturia korkeampi, kokonaisuudessaan 581 metriä merenpinnan yläpuolella. Läheiseltä parkkipaikalta lähti muutaman kilometrin pituinen polku, joka johti tunturin huipulle. Polkua seuraten oli mukava nousta rinnettä pitkin eikä tarvinnut pelätä eksyvänsä, joten tämä retki oli aloittelijalle ihan passeli! Nousua riitti ja menomatkan aurinkoinen sää nosteli hikikarpalot otsalle, mutta kyllä kannatti nähdä vaivaa, kun palkintona huipulla oli upeat maisemat!
Menomatkalta ei juurikaan tullut räpsittyä kuvia, kun täytyi keskittyä kiipeämiseen. Parin kilometrin matkan jälkeen saavuttiin ensimmäiselle etapille, jossa lepäiltiin hetki viileän kodan suojissa.


Huipulla avautuivat aivan upeat maisemat! Matkalla sateli vettä muutamaan otteeseen, joten sytyteltiin palovartijan majaan ja mökkiin tulet, jotta saadaan hiukan kuivateltua vaatteita. Eväät maistui taivaalliselta tuon patikoinnin jälkeen ja ihana oli istahtaa alas, sekä ihastella mökin ikkunasta avautuvia maisemia.

Täytyy sanoa että ajoitus osui kyllä ihan nappiin, sillä eväitä syödessämme ukkosrintama ilmestyi suoraan meidän päälle ja alkoi tulla kaatamalla rakeita, sekä salamat välkkyivät ja koko mökki tärisi jyrinän voimasta! Tuuria oli myös matkassa, sillä salamat löivät juuri sinne, mistä oltiin hetki sitten kiivetty. Uups!

Enpä tosiaan ole koskaan ollut keskellä ukkospilveä, saati uskonut sellaiseen joutuvani koskaan! Jälleen tuli mieleen, kuinka pikkuriikkinen asia ihminen on verrattuna luontoon ja sen jylläävään voimaan. Kylläpä taas kunnioitus luonnonvoimia kohtaan kasvoi ja kaikessa mahtavuudessaan tuo hetki oli mieleenpainuva kokemus.Ukkosen jälkeen maisemat muuttui aivan täysin ja hetken päästä aurinkokin alkoi paistaa! Oli mielettömän upean näköistä, kun toisella puolella tunturia maisema oli synkkä ja taas toisella puolella niin selkeä ja kirkas!

Huipulla viihdyttiin reilun kolmen tunnin ajan ihmetellen maisemia ja vaan nautiskellen hiljaisuudesta! Varusteetkin saatiin kuivaksi kaminan vierellä lämmitellessä ja sitten olikin hyvä lähteä patikoimaan takaisinpäin. Sää oli nyt mukavan selkeä ja sopivan lämmin, joten alamäki tuntui kevyeltä taivaltaa!

Tämä oli kyllä koko pohjoisen reissun kohokohta! Ja niinkuin totesin - Kun lappiin matkustaa, osa sielusta jää sinne. Meikäläiseltä jäi ainakin palanen sielusta tuon tunturin huipulle ja ehkäpä joskus vielä sinne on patikoitava uudelleen! 

Näitä kuvia katsellessa pystyy vieläkin aistimaan tunturin rinteen metsäkankaan tuoksun.. Huipulla humisevan tuulen.. Ukkosenjälkeisen raikkauden.. Rosoiset kivet jalan alla ja sen luonnon hiljaisuuden.. Tässä olikin siis viimeinen reissupostaus meidän lapin reissulta. Vielä näiden maisemien lisäksi yövyttiin ystäväni luona Rovaniemellä, sekä yksi yö Vuokatin sokoshotellissa. Viikko tuossa reissussa kaikenkaikkiaan meni ja voin sanoa että arki hävisi mielestä kokonaan tuon reissun aikana! En muista milloin viimeksi olisin kunnon lomareissua heittänyt, saati sitten unohtanut kokonaan kotihommat ja arkiaskareet mielestäni.

Tää reissu teki niin hyvää!10 kommenttia:

 1. Tuola kyllä niin rentoutuisi ♡ Suomi on aika kaunis ^^.

  ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä siellä rentoutuikin!☆ Totta puhut, Suomi on täynnä kauniita paikkoja!♡

   Poista
 2. nää kuvat on aivan mielettömän kauniita, aivan henki salpautuu näitä katsellessa. lappi on niin ihana paikka, nuo tunturit niin upeita.. en osaa edes kuvitella miten upea kokemus tuo ukonilman keskelle joutuminen on ollut! niin siistejä nuo kuvat joissa toinen puoli tunturista on pimeydessä ja toinen valossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!♡ Uskomattoman hyviä kuvia kyllä sai noissa maisemissa! Heh joo kieltämättä oli kyllä jännittävä, mutta niin siisti kokemus olla keskellä ukkosta! :D

   Poista
 3. Niin upeita kuvia taas! Voin vain kuvitella miltä on tuntunut joutua keskelle ukkospilveä, itseäni olisi jo ehkä hieman pelottanut haha! :D Mutta maisemat ovat kertakaikkiaan upeat, matkakuume lappiin kasvaa koko ajan suuremmaksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!♡ Kyllähän tuo vähän jänskätti minuakin! :,D Joo kyllä nuo maisemat pisti hiljaiseksi, todella ihana reissu!

   Poista
 4. Älyttömän upeita kuvia! Nää sun reissupostaukset on kivaa luettavaa :)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia <3 Pohjoiseen on niin ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!♡ Nuo maisemat on ikävöimisen arvoisia!☆

   Poista

Kiitos kommentistasi!♥

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä